Fri frakt på alla boxar!

ljusogram

Våra ljus tillverkas för hand med kärlek i Bromma. De innehåller 100% naturliga ingredienser* och ger ett fint sken. Ekologisk bivax och fri från palmolja.
Det är viktigt att vi tar hand om vår planet och dess invånare. Ett ljus med naturliga vaxer belastar inte miljön.

Absolut inte testade på djur och kommer dessutom i en plastfri förpackning. Bra va?


Renar luften.

Bivaxljus har den lägsta föroreningen för samtliga ljusmaterial. Den släpper inte ut giftiga biprodukter eller tung sot i luften. Istället för föroreningar neutraliserar bivaxet, eliminerar damm, mögel och obehaglig luft.
Sojavax innehåller inte heller några petrokemikalier. De brinner liksom bivax rent och släpper inte ut giftiga föroreningar.

Miljövänlig.
Ett ljus med bivax eller vegetabiliska vaxer belastar inte miljön. Våra ljus innehåller 80% ekologiskt bivax och 20% sojavax. Traditionella ljus tillverkas antingen av stearin eller paraffin. Stearin innehåller palmolja eller animaliska fetter. Ljus tillverkade av paraffin släpper ut giftiga ämnen som skadar både vår miljö och hälsa. Paraffin kommer från fossil olja/råolja. När paraffinet blir varmt avger det cancerogena ämnen. 

Dryg.
Bivax och sojavax brinner längre än stearin- eller paraffinljus.

Hantverk och arv.
Ljus har en lång tradition och uppfanns för 200 år sedan. Med alla artificiella ljuskällor som vi utsätts för dagligen är det rofyllt med levande ljus.

*Vi använder ljusfärg tillverkade i EU och inköpta hos Ecostuff Group AB.
*Doftoljorna är ftalatfria och tillverkas i EU av IFRA certifierad parfymfabrik. Det betyder att de är kontrollerade och följer alla regler och normer som krävs av liknande produkter i EU och innehar både allergideklaration, IFRA certifikat och säkerhetsblad (MSDS). Inköpta hos Creative Cosmetics AB.